I pokožka si zaslouží preventivní vyšetření

l

Počet komentářů

Publikováno

08/23/2022

Autor

administrator

Začátkem září se stane centrum Brna místem prevence v boji proti melanomu.

Po dobu dvou dnů zde budou zkušení dermatologové vyšetřovat znaménka a celkový stav kůže.

O původu tohoto zhoubného nádorového onemocnění máme díky vědcům stále hlubší znalosti a postupně tak přibývá informací, které pomáhají snížit pravděpodobnost vzniku tohoto onemocnění. Základní cestou je však stále prevence, která je v rukou každého z nás.

Projekt Nebýt na to sama ve spolupráci s městem Brnem, konkrétně Odborem participace, a společností La Roche­-Posay umožní lidem z Brna a okolí nechat si bezplatně vyšetřit mateřská znaménka. Současně přítomní dermatologové poradí, jak se dostatečně chránit před slunečním zářením. Bude zde také možnost vyzkoušet přístroj na typizaci kůže a určení fototypu pokožky, který je jinak rovněž k dispozici v onkokosmetické poradně v areálu Masarykova onkologického ústavu. V případě nutnosti dalšího vyšetření bude vydán kontakt k objednání se na specializované pracoviště.

Stan na vyšetření znamének najdete v úterý 6. září na náměstí Svobody od 9 do 17 hod a ve středu 7. září na Dominikánském náměstí ve stejném čase.

Jsme tu pro vás, tak neváhejte a udělejte něco pro své zdraví!

0 komentáøù

Pøidat komentáø

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Podobné články

Kontrola znamének na Náměstí Svobody

Kontrola znamének na Náměstí Svobody

Včera jste nás mohli po celý den navštívit ve stanu NEBÝT NA TO SAMA na společné akci s městem Brnem BRNOmycity – odborem participace Dáme na vás na Náměstí Svobody... Stavili jste se za námi? Ti, kteří za námi dorazili, si mohli nechat zkontrolovat znaménka a také se...

1. ročník multioborové odborné konference TEMPO

1. ročník multioborové odborné konference TEMPO

Společně pro kvalitnější život našich pacientů, to je motto pro rok 2024... „Pojďme společně otevřít téma plodnosti a možnosti být po onkologické léčbě rodičem vlastního dítěte. Je to vůbec možné? Jaká jsou rizika a v čem jsou překážky? Jaké postupy jsou...