Dojmy z výtvarného workshopu – suchý pastel

n

Kategorie

l

Počet komentářů

Publikováno

06/22/2022

Autor

administrator

Pro zvládnutí techniky práce se suchým pastelem zvolila naše lektorka Šárka hravý přístup. Po úvodní krátké teorii jsme na rozehřátí dostali výkres velikosti A4, na který jsme využili „kouzelnou“ techniku s klovatinou, která je štětcem nanesena na papír a vytvoří rámec obrazu, poté se vybarví a vpracuje do obrazu pastel a nakonec se klovatina vypláchne – a první obrázek je na světě.

Na druhou techniku jsme dostali speciální papír na pastel velikosti A3, na který jsme překreslili obrázek dle vybraných vzorů. Dozvěděli jsme se, jak správně na pastel tlačit, jak míchat a kombinovat barvy a kdy použít gumu, či ubrousek k případným úpravám.

Třetí obrázek byl na formátu A2, a to už byla tedy opravdu velká výzva. U posledního díla už se také začala projevovat únava a musíme uznat, že i malování je někdy těžká práce. Šárka nám ale opět aktivně pomáhala a ukázala nám, jak na obraze zvýšit plasticitu a hloubku.

Ve výsledku jsme si odnesli krásné obrazy, které si opravdu zaslouží své místo na zdi. A věříme, že si tento bezvadný workshop se Šárkou budeme moct brzy zopakovat!

Podívejte se na fotky z workshopu

    0 komentáøù

    Pøidat komentáø

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Podobné články

    1. ročník multioborové odborné konference TEMPO

    1. ročník multioborové odborné konference TEMPO

    Společně pro kvalitnější život našich pacientů, to je motto pro rok 2024... „Pojďme společně otevřít téma plodnosti a možnosti být po onkologické léčbě rodičem vlastního dítěte. Je to vůbec možné? Jaká jsou rizika a v čem jsou překážky? Jaké postupy jsou...

    Onko pacient – konference

    Onko pacient – konference

    EDIT: Konference se z organizačních důvodů přesouvá na čtvrtek 24. října 2024. Zveme vás... ↓ „V pořadí již druhý ročník pacientské konference ONKO PACIENT bude zaměřený na hormonálně závislá nádorová onemocnění jako jsou rakovina prsu a prostaty. Podíváme se i na...